Inspiratie

Artikelen & Blogs

Wolbers & Wolbers HRM Young Professionals

Benut het potentieel van Young Professionals

Er is een enorm potentieel aan hoogopgeleide Young Professionals in Nederland. Helaas wordt dit niet volledig benut. Lees in deze blog wat je er als HR of leidinggevende aan kunt doen.

Lees meer →
Persoonlijke ontwikkeling Wolbers & Wolbers

Wat Young Professionals ondersteunt in hun persoonlijke ontwikkeling

War on talent
De werkloosheid is in jaren niet zo laag geweest als nu en onze jeugd behoort tot de gelukkigste van de wereld. Maar waarom lukt het velen dan toch niet om een fijne, zinvolle baan te vinden? Om voldoening te vinden in je werk? Om het gevoel te hebben dat je een bijdrage levert aan een groter geheel?

Lees meer →
Coach coaching Young Professionals

Een coach als steun in de rug

Sterker in je schoenen staan door coaching. Coaching biedt een steuntje in de rug.
De instrumenten die wij bij deze coaching sessies inzetten zijn onder andere de 7 eigenschappen van effectief leiderschap van Stephen R. Covey, de BUTTONS drijfveren methode en de DISC gedragsstijlen.

Lees meer →
Wolbers en Wolbers drijfveren

Ontdek je Drijfveren voor een zinvol leven

Je drijfveren bepalen waarom je ’s ochtends energiek je bed uitspringt. Waar jij je bijdrage aan wilt geven, wat voor jou dus het leven zinvol maakt.
Drijfveren als gezond makende kracht.

Lees meer →
Cirkel van invloed Wolbers en Wolbers

Cirkel van Invloed

Cirkel van Invloed
Hoe pas je de cirkel van invloed toe in deze turbulente tijd? In dit bericht een paar tips en een cadeau.

Lees meer →
Young Professionals Energie Balans

Rituelen voor energie

Timemanagement is ook goed gebruik maken van jouw beschikbare energie.
Start elke werkdag met een braindump. Rituelen of ritme op bepaalde momenten van de dag geven rust en ruimte om de ‘chaos’ van de rest van de dag goed door te komen.

Lees meer →
Trainee programma Blog Wolbers & Wolbers

Trainee programma

Met een goed traineeprogramma bind je high potentials aan je organisatie, laat je deze young professionals floreren en daardoor maakt hun carrière een vliegende start.

Lees meer →
Wolbers & Wolbers timemanagement focus

Meer focus door minder afleiding

Gebeurt het jou ook dat je aan het einde van de dag weer niet af hebt wat je eigenlijk van plan was? Afleiding: de hele dag worden we afgeleid. Door een pop-up van de mail, een telefoongesprek, geluidjes van apps op je smartphone.

Lees meer →
Young Professionals stress als gevolg van corona

Koers houden op de woelige wateren van Corona

Bijna 70% van de werkende jongeren ervaart die stress, in mijn cohort van de vijftig plussers is dat slechts 15%. Dat is nogal een verschil! Ze ervaren stress en concentratieproblemen. Laten dit nou juist ook de kenmerken van een burn-out zijn als ze lang aanhouden.

Lees meer →
Wolbers & Wolbers drijfveren en gedragsstijlen, jouw handleiding van jezelf

Een handleiding van jezelf

Introvert of extravert? Hoe werk jij het beste? Kies jouw manier van werken aan de hand van jouw persoonlijkheid en gedragsstijl.
De één vindt het fantastisch om in een groep te werken, de ander liever vanuit een stille kantoorruimte of thuiswerkplek. De manier die voor jou het beste werkt, zegt veel over jouw persoonlijkheid.

Lees meer →
Coach coaching Young Professionals

Coaching: Welk pad kies jij?

Als jij op een kruispunt in je leven staat, hoe weet je dan welk pad je moet kiezen? Wie vraag je om advies? Hoe kun je sparren met gelijkgestemden? Waar vind je tips van mensen die precies weten wat jij meemaakt, omdat ze dat pad ook al eens gelopen hebben?

Lees meer →
Wolbers & Wolbers zo hou je focus

Gestoord op het werk? Zo hou je focus!

Ben jij één van die collega’s die altijd direct klaar staan voor een ander en hen graag helpen? Dat is super, maar ook wel eens lastig. Hieronder een aantal tips hoe je nog steeds jouw collega’s kan helpen maar ook hoe zij jou geconcentreerd kunnen laten werken.

Lees meer →
Timemanagement mailen

Minder mail voor minder afleiding!

Mail is het communicatiemiddel dat zorgt voor de meeste afleiding en verstoring van je werk.
Minder mailen is een oplossing voor minder afleiding maar er zijn meerdere manieren om minder geleefd te worden door je mailbox.

Lees meer →
Wolbers & Wolbers Balans

Balans

De baas zijn over je eigen werk en je eigen werktijden dat wil toch iedereen? Wat heb je nodig om effectief en prettig te kunnen werken en leven. Waar en wanneer werk je het beste?

Lees meer →
Wolbers en Wolbers informatieovervloed

Informatieovervloed

Medewerkers die last hebben van informatie overvloed, zijn minder tevreden over hun algehele arbeidsomstandigheden. Ook zijn er meer burn-outklachten bij deze groep. Als je toch al niet lekker in je vel zit, kun je ook meer moeite hebben met het verwerken van informatie. Veel is dan al snel té veel.

Lees meer →
Wolbers & Wolbers Timemanagement volgens Covey

Timemanagement volgens Covey

Het boek ‘De 7 eigenschappen van effectief leiderschap’, is al in 1989 door Stephen R. Covey geschreven. Deze 7 eigenschappen geven ons handvatten en richtlijnen in deze overvolle wereld van veranderingen en afleidingen. En hiermee ook inspiratie voor effectief werken.

Lees meer →
Wolbers & Wolbers productiviteit timemanagement

De productiviteit van een tomaat

Je herkent het vast. Je hebt een volle takenlijst, een aantal zaken die echt af moeten, maar jouw focus is ver te zoeken. Aan het einde van de dag ben je niets verder dan toen je de dag begon. De hele dag afgeleid door binnenkomende e-mails en minder belangrijke zaken.

Lees meer →
Scroll naar boven