Gestoord op het werk? Zo hou je focus!

Ben jij één van die collega's die altijd direct klaar staan voor een ander?

Je hebt veel te doen, zit je net lekker geconcentreerd aan een opdracht te werken en wordt er weer op je deur geklopt of staat er een collega naast je bureau. En weg is jouw focus!

Je collega vraagt maar een minuutje van je tijd, dat is toch niet zo erg? Dat klopt maar je concentratie en focus is verdwenen. En voordat je weer in dezelfde concentratie zit ben je 20 minuten verder.

Tips om focus te houden

Waarschijnlijk ben jij één van die collega’s die altijd direct klaar staan voor een ander en hen graag helpt. En dat is natuurlijk top! Maar ook wel eens lastig. Hieronder een aantal tips hoe je nog steeds jouw collega’s kan helpen maar ook hoe zij jou geconcentreerd kunnen laten werken.

 

Tip 1 Afspraken maken

Maak afspraken met je collega’s. Bijvoorbeeld als de deur van je kamer dicht zit, jij echt niet gestoord kan worden ook niet voor een korte vraag. Alleen de klop op je deur haalt jou al uit jouw concentratie.

Laat daarentegen niet je deur de hele dag dicht.

Tip 2 Zoek een focus ruimte

Zoek een ruimte waar je wat verder van je collega’s vandaan zit, op een andere afdeling of locatie. Of thuis als je daartoe de mogelijkheden hebt en je thuis niet gestoord wordt door je huisgenoten. Zorg dat je wel een deel van de dag weer beschikbaar bent voor jouw collega’s. 

Tip 3 Zet notificaties uit

Zet alle notificaties uit. Je telefoon op stil, geen belletjes en pop-ups / meldingen van mail, whatsapp, facebook en andere social media kanalen.

Tip 4 Kennis delen

Deel jou kennis, zodat jouw collega’s de volgende keer ook deze kennis hebben en jou hiervoor niet meer hoeven te storen.

Tip 5 Ga koffie drinken

Plan regelmatig een koffie afspraak met je collega’s. Dan kun je elkaar op de hoogte brengen waar je aan werkt en waar je elkaar zou kunnen helpen. Hierdoor word je tussentijds minder gestoord en hou jij jouw focus.

 

Het belangrijkste is dat iedereen weet waar hij zij voor staat en welke kennis en vaardigheden hiervoor nodig zijn. En dat je met elkaar afspraken maakt over het samenwerken, focus tijd, elkaar vinden en delen van informatie en kennis.

Wil jij ook meer focus en minder worden afgeleid? Onze timemanagement trainingen kunnen jou hierbij helpen. Deze trainingen zijn zowel online, fysiek op locatie of in een hybride vorm te volgen. 

Delen
Deel op Social Media
Scroll naar boven