Coaching met BUTTONS Drijfveren

Young Professionals

Drijfveren zetten jou in beweging!

Drijfveren: inzicht in wat jou drijft, de sleutel voor meer energie en werkgeluk

Drijfveren geven ons energie: ze vertellen ons wat we het liefste willen, waar we gelukkig van worden, waar we behoefte aan hebben en dus waar we energie van krijgen.

Om gelukkig in je werk en ook privé te kunnen zijn, is het belangrijk dat jij je drijfveren kent. Jouw drijfveren maken waarom je doet wat je doet en dat met plezier en succes. Jouw drijfveren bepalen ook of je ’s ochtends energiek je bed uitkomt om aan de slag te gaan, of je lekker in een flow zit, of dat het juist allemaal stroperig gaat en de dag maar niet voorbij wil gaan. Heel handig dus om je drijfveren te kennen, zodat je een burn-out of een bore-out kunt voorkomen.

Drijfveren Buttons Young Professionals

Jouw drijfveren (of “drivers” in het Engels) staan echter niet op je voorhoofd geschreven, ze liggen onder de waterlijn als je het IJsbergmodel van Mc Clelland erbij pakt. Wat we zien van mensen, ‘wat boven water uitsteekt’, is wat ze doen. Wat we niet zien, maar wat er ‘onder water’ wel is, is wat mensen denken en wat ze willen. Helemaal onderaan zitten onze drijfveren. Zij bepalen daarmee ook ons denken en doen.

De BUTTONS methode

De BUTTONS methode onderscheidt 24 verschillende drijfveren, die iedereen in principe in zich heeft. Een zestal hiervan is dominant; deze geven energie en brengen mensen in beweging. De BUTTONS drijfverentest brengt deze in kaart als vertrekpunt. Wij zetten BUTTONS in bij individuele coaching en het is een vast onderdeel in ons traineeprogramma. De verschillende werkvormen geven snel veel inzicht en houvast aan de coachee/trainee.

BUTTONS is gebaseerd op het werk van de Amerikaanse psycholoog en Nobelprijs winnaar David McClelland, die veel onderzoek heeft gedaan naar de drijfveren van mensen en ook bekend is van zijn IJsbergmodel.

Ken je drijfveren

Voor Young Professionals is het heel belangrijk dat ze hun drijfveren kennen. Waar jij op ‘aan gaat’ is waarmee jij snel je bijdrage kunt leveren. Dat is voor jonge talenten heel belangrijk.  Het mooie is dat coachees in persoonlijke trajecten aangeven dat de BUTTONS-methode heel fijn werkt en veel inzicht geeft, waardoor er snel stappen gezet kunnen worden.

BUTTONS inzetten als leidinggevende/hr manager

Met de BUTTONS-methode heeft een leidinggevende snel inzicht in wat zich onder waterlijn afspeelt en kan hij of zij zijn medewerker makkelijker coachen. Het voordeel hiervan is evident; gelukkig, gedreven talent zal optimaal bijdragen aan de doelen van de organisatie.

Drijfveren bij teamontwikkeling

BUTTONS heeft een aantal standaard werkvormen voor individuele coaching en team coaching, die helpen om snel en concreet inzicht te geven in wat mensen intrinsiek motiveert, om van daaruit blijvend de betrokkenheid van medewerkers te vergroten, de onderlinge samenwerking te verbeteren en de bedrijfsdoelen te realiseren

Ons aanbod

Op basis van de BUTTONS methodiek bieden we de volgende opties:

  • BUTTONS drijfveren rapport € 110
  • BUTTONS drijfveren rapport + coaching sessie € 250
  • BUTTONS individuele sessie van 1 dagdeel € 450
  • Open inschrijving BUTTONS: inzage in jouw drijfveren en energie in de verschillende rollen in jouw leven. Snel inzage in wat energie geeft en waar energie weglekt met concrete tips om dit aan te pakken. 1 dagdeel met 4-8 deelnemers,  € 325 p.p.
  • BUTTONS als onderdeel van een individueel coaching-traject. Persoonlijke coaching-gesprekken afgewisseld met BUTTONS werkvormen en aangevuld met DISC-gedragsanalyse. Totaal 8 sessies van 1,5 tot 2,5 uur. De totale investering hiervoor bedraagt € 2495

De genoemde prijzen zijn excl. BTW, locatie- en reiskosten.

Hoe werkt het

Ieder traject op basis van de BUTTONS methodiek start met de drijfveren analyse, waarvoor je een vragenlijst invult. De ervaring leert dat dit ongeveer 15 minuten tijd in beslag neemt. Na enkele dagen ontvang je van ons een (digitaal) rapport met jouw drijfveren analyse.

Wij nemen contact met jou op om de analyse met jou te bespreken en eventueel een plan van aanpak met jou te maken.

De coach

Sonja Jaarsma trainer & coach Wolbers & Wolbers

De coach is Sonja Jaarsma-Lebbink. Sonja is Certified BUTTONS professional. Dat houdt in dat zij is  opgeleid en getraind in het succesvol toepassen van de BUTTONS methodiek.

 

 

Scroll naar boven