Training Communiceren met Impact

Young Professionals

Haal meer uit jouw communicatie!

Eerstvolgende training

Dinsdag 7 mei 2024

Training ‘Communiceren met impact’  

In onze training Communiceren met Impact gaat het vooral om communiceren. Het Koenen woordenboek Nederlands geeft bij het woord communiceren de uitleg: “in verbinding staan”. Een communicator is volgens Koenen “iemand die overtuigend overkomt”. Met effectieve communicatie breng je dus een boodschap over aan iemand anders of aan een groep personen; om dat te doen, moet je eerst wel in verbinding staan met die ander of met die anderen. Dit leer je in deze communicatie training.

We communiceren allemaal de hele dag door, continu. Heel vaak echter gaat dat niet zo soepel als je wel zou willen, omdat we onduidelijk zijn, er ruis op de lijn is, wij de ander niet begrijpen of zelf niet begrepen worden.

De training

In onze training ‘communiceren met impact’ gaan we vooral veel oefenen met communicatie. De 1e indruk, het erkennen van jouw eigen communicatiestijl en het herkennen van de communicatiestijl van jouw gesprekspartner. Dit doen wij aan de hand van de gedragsstijlen van DISC. Je ontvangt van ons jouw persoonlijke gedragsstijlenanalyse.

In deze uitgebreide gedragsstijlenanalyse vind je uitgebreide toelichting op:

  • Jouw natuurlijk gedrag en gedrag onder druk.
  • Jouw kwaliteiten en ontwikkelpunten.
  • Jouw wijze van communiceren met anderen.
  • Hoe jij samenwerkt in de werkomgeving.
  • Hoe jouw leidinggevende kan samenwerken met jou.

Met het inzicht uit deze uitgebreide gedragsanalyses kan jij, jouw kwaliteiten nog beter benutten en de aandachtspunten verbeteren. Dit komt jouw eigen ontwikkeling als ook de ontwikkeling van het team en de organisatie ten goede.

Neem jouw eigen cases mee! Wij oefenen graag met realistische casuïstiek, iets waar jij de volgende dag direct mee aan de slag kan.

Voor wie

Algemene leerdoelen

Agenda

De training Communiceren met Impact organiseren wij op onderstaande data. De trainingen worden op een centrale plek in Nederland georganiseerd. 

  • Dinsdag 7 mei 2024 – Bospaviljoen ’t Leesten, Ugchelen
  • Zaterdag 22 juni 2024 -Bospaviljoen ’t Leesten, Ugchelen
  • Donderdag 19 september 2024 – Bospaviljoen ’t Leesten, Ugchelen
  • Vrijdag 29 november 2024 – Bospaviljoen ’t Leesten, Ugchelen

De investering

De investering voor deze training is € 695,- excl. BTW.

Dit is inclusief de DISC-analyse, een online intake vooraf, alle materialen, locatie en catering. 

De SBU is 6 uur, 2 aaneengesloten dagdelen.

In-company training Communiceren met Impact

Deze training verzorgen wij ook in-company. Neem gerust contact met ons op, dan bespreken wij de wensen en de mogelijkheden.

De trainers

Sonja-Jaarsma-Katrien-Eggens

De trainers zijn Katrien Eggens-ter Heide en Sonja Jaarsma-Lebbink. Wij hebben een ruime ervaring in het bedrijfsleven, in het geven van trainingen én met de doelgroep van jonge professionals. We worden gedreven door persoonlijke groei en zoeken altijd naar hoe het beter kan. Onze nuchtere noordelijke opvoeding en kijk houdt ons met beide benen op de grond.

Aanbevelingen

“Alomvattende training die precies aansluit bij jouw leerdoelen. Je leert jezelf, op een fijne manier, kennen. Sonja is een erg vakkundige trainer, die je doeltreffende feedback geeft.  Een gezellige dag gehad.”

Maureen Ligtenberg 

“Ik vond het weer verfrissend omdat ik zelf al een stap heb gemaakt, het was weer heel fijn. Ook fijn om juist niet met collega’s te trainen dat voelt veilig. Heel persoonlijk, heel eerlijk. Keurig en respectvol naar elkaar, veiligheid ervaren.”

Karin

“Nuttig, zeer veel aan gehad. Een andere manier om naar de theorie te kijken. Mensen leren “lezen” zal mij helpen om de omslag te maken, het zal me helpen om mezelf krachtiger neer te zetten”

Mirjam

Scroll naar boven