Over ons

Wolbers & Wolbers

De trainers & coaches voor Young Professionals

Wolbers & Wolbers is er om jou, Young Professional en Millennial, te laten groeien in jouw persoonlijke ontwikkeling.

Dat doen we door het geven van praktische trainingen en persoonlijke coaching. Maar ook door het delen van onze kennis en jarenlange praktijkervaring. Onze missie is om jou sterker in je schoenen te laten staan! Jou te laten groeien in jouw persoonlijke ontwikkeling, zodat je een (nog) evenwichtiger en gelukkiger mens wordt. Gelukkige mensen, gelukkige medewerkers leveren een optimale bijdrage aan de maatschappij en aan het bedrijf. Heel belangrijk voor Young Professionals en hun leidinggevenden!

Sonja Jaarsma en Katrien Eggens zijn de drijvende krachten achter Wolbers & Wolbers.

Wij zijn beide trainer en coach! Met als specialisatie de doelgroep Young Professionals. Waarom speciaal deze doelgroep? Omdat wij er een enorme verbondenheid mee hebben. Uiteraard waren wij zelf, in een ver verleden, een Young Professional. Onze kinderen zijn dat nu. En wij mogen door hun ogen meekijken in deze wereld. Young Professionals zijn erg leergierig en bovenal nieuwsgierig. Wij ook! Wij leren ook graag van hen.

Wat ons ten diepste drijft, is een verlangen naar groei. We zien vaak dat high potentials onnodig onzeker en daardoor ongelukkig zijn. Voor de organisatie is het een gemiste kans om niet alle kennis die deze hoog opgeleide Young Professionals hebben, te benutten.

Ook onze eigen ontwikkeling staat niet stil, jaarlijks volgen wij beide diverse trainingen om onszelf te verbeteren, te kwalificeren en nieuwe dingen te leren. Een leven lang leren! Niet alleen omdat we onze trainingen up te date willen houden en dit willen delen met onze cursisten, maar ook omdat we het zelf zo verschrikkelijk leuk vinden om nieuwe dingen te leren.

Van onze cursisten krijgen we vaak te horen dat zij graag van ons leren omdat wij onze jarenlange ervaring met hen delen. Wij kunnen samen met hen een oplossing zoeken, hen meer leren dan alleen de theorie. Onze trainingen en coaching zijn dan ook gebaseerd op een goede mix tussen theorie en ervaring. Wij werken met echte praktijkcasuïstiek, ingebracht door de deelnemers van de training. Zo kunnen zij er de volgende dag direct mee aan de slag.

Sijchien Wolbers
Sijchien Wolbers

De naam Wolbers & Wolbers

Deze prachtige vrouw in Drentse klederdracht is onze overgrootmoeder Sijchien Wolbers.

De naam Wolbers & Wolbers is dan ook ontstaan uit onze familiegeschiedenis en een eerbetoon aan deze sterke vrouw. Sijchien Wolbers was een wijze vrouw. Niet door opleiding, maar door de manier waarop zij in het leven stond. Zij had, net als wij, leren en ontwikkelen hoog in het vaandel staan.

De moeder van Sonja, eveneens een Sijchien Wolbers, mocht in de oorlogstijd vanuit het kleine dorpje Orvelte in Deventer gaan studeren. In die tijd een zeer ongebruikelijke keuze waar ‘grootmoe Wolbers’ zeker een belangrijke rol in heeft gespeeld.

Sonja Jaarsma-Lebbink

Sonja Jaarsma trainer & coach Wolbers & Wolbers

Sonja werkt behalve voor Wolbers & Wolbers ook samen met haar man Thijs voor Jaarsma + Lebbink Strategie + Organisatie.

Zij is al ondernemer sinds 1995 en daarvoor heeft ze haar sporen verdiend in de levensmiddelenindustrie als sales- en marketingmanager. Sonja heeft ruime ervaring in training en coaching. Door haar werk als afstudeerbegeleider op HBO niveau, weet zij als geen ander waar starters op de arbeidsmarkt mee worstelen. Sonja is sterk in trainen en coachen in het moment, ze voelt goed aan waar de trainees en coachees mee worstelen en geeft ze op een veilige respectvolle manier een zetje in de goede richting.

Katrien Eggens-ter Heide

Katrien Eggens trainer & coach Wolbers & Wolbers

Naast Wolbers & Wolbers is Katrien ook werkzaam als werkplektrainer en coach Effectief werken voor Katrien Eggens Training & Organizing. Zij is timemanagement expert en zij weet ontzettend veel over focus, aandachtsmanagement, prioriteren, plannen & organiseren.

Katrien heeft bij zowel profit als non-profit organisaties gewerkt. In de back- office, sales, als controller, procesdeskundige, als leidinggevende en als projectmanager.

Thijs Jaarsma

Thijs werkt behalve voor Wolbers & Wolbers ook samen met zijn vrouw Sonja voor Jaarsma + Lebbink Strategie + Organisatie.

Hij is sinds 2007 actief als zelfstandig adviseur en trainer voor strategie- en organisatievraagstukken in de maakindustrie. Daarnaast traint en coacht hij jonge ondernemers bij het opzetten van hun bedrijf.  

Thijs ziet zich zelf het liefst als “verkenner” die voor zijn klanten op nieuw terrein is gedropt. Kijken waar de mogelijkheden liggen en hoe de klant daar met zijn propositie het best en meest winstgevend op inspelen kan. 

Wil je nog meer over ons weten?

Volg ons op LinkedIn of Instagram. En schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Scroll naar boven