Coaching: Welk pad kies jij?

Als jij nou op een kruispunt in je leven staat,

hoe weet je dan welk pad je moet kiezen?

“Heisessie” Zelhem

In het voorjaar van 2020 was ik met mijn trouwe viervoeter Ferox aan de wandel op het Pieter-pad van Vorden naar Zelhem, als ik dit schrijf ben ik heerlijk samen met Katrien in een vakantiehuisje in Zelhem onze Reset Summercourse aan het voorbereiden. Uiteraard is onze Chief Happiness Officer Ferox mee. Heerlijk om tussen de middag met hem te wandelen en zo de zaag scherp te houden.

Richtingwijzers

Al lopend op het Pieter-pad heb ik het boekje in de hand, speur ik naar de LAW (Lange-Afstand-Wandelpaden) rood-witte vignetten op bomen, palen en hekken. Vooraf heb ik de website bekeken en de Facebookpagina. Er is zelfs een app. Allemaal hulpmiddelen om makkelijk mijn weg te kunnen vinden. Dankzij de markering weet ik feilloos welk pad ik in moet slaan. Ik praat met mede Pieter-pad wandelaars, dat is gezellig en ik krijg zo ook veel nuttige tips. Ik ben ook graag alleen om tot rust te komen, mijn leven te overdenken en vooral ook van de stilte en de natuur te genieten.

Kruispunt

Als jij nou op een kruispunt in je leven staat, hoe weet je dan welk pad je moet kiezen? Welk boek gebruik jij als leidraad? Wie vraag je om advies? Hoe kun je sparren met gelijkgestemden? Waar vind je tips van mensen die precies weten wat jij meemaakt, omdat ze dat pad ook al eens gelopen hebben? Wanneer neem jij dan een pauze om tot jezelf terug te keren?

Waarschijnlijk is het antwoord dat je dat niet of veel te weinig doet. Of dat je je het nog niet gerealiseerd had, dat je op een kruispunt stond. Of je had het wel in de gaten, maar zoveel stress dat je alleen daarom maar gewoon rechtdoor gaat, omdat je dat nu eenmaal altijd zo doet. Je weet niet welke mogelijkheden er zijn en iedereen doet het toch zo? Iedereen werkt (te) hard, iedereen is wel eens moe. Iedereen vindt zijn werk wel eens een dag minder leuk, of een week of een maand. Iedereen heeft vervelende collega’s waar niet mee te communiceren valt en die vooral ook jou totaal niet begrijpen. Iedereen is weleens een dag moe, of een week of een maand…..

Of is dat niet zo en houdt ‘iedereen’ en vooral ook jij, jezelf voor de gek.

Want je hebt altijd een keuze, jij hebt de regie, jij bepaalt waar je heen wilt, jij hebt ongelooflijk veel mogelijkheden omdat je ook ongelooflijk veel te bieden hebt.

Kun jij een steuntje in de rug gebruiken? Wij hebben een aantal inspirerende masterclasses rondom persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Neem gerust contact met ons hierover op.

Delen
Deel op Social Media
Scroll naar boven