Persoonlijk Leiderschap

Autumnschool

Geef je persoonlijke ontwikkeling een boost

Autumnschool Persoonlijk Leiderschap

Deze herfst bieden wij jou de gelegenheid om in je eigen tijd en in je eigen tempo jouw persoonlijke ontwikkeling een boost te geven. In onze Autumnschool Persoonlijk Leiderschap ga je in 7 weken aan de slag met de zeven eigenschappen van effectief leiderschap geïnspireerd op Stephen R. Covey. Je doet dit volledig in je eigen tempo met wekelijkse contact momenten via Teams. Helemaal op maat gemaakt voor jou.

De verschillende onderdelen van de Autumnschool Persoonlijk Leiderschap bieden jou waardevolle inzichten en praktische tools die je direct kunt toepassen in je werk en dagelijkse leven. Je gaat werken aan het versterken van je persoonlijke competenties, zoals jouw persoonlijke communicatiestijl en het creëren van een gezonde werk-privébalans. Na afloop van de Autumnschool weet jij wat jouw missie in het leven is, welke doelen je in je werk wilt bereiken en hoe je dat doet.

Om jouw tijd zo effectief mogelijk te benutten hebben we de Autumnschool Persoonlijk Leiderschap opgebouwd uit een aantal online leermodules in combinatie met individuele coaching-gesprekken en twee online analyses voor je drijfveren en communicatiestijl. Hieronder zijn de verschillende onderdelen in meer detail uitgelegd.

Opbouw van de Autumnschool Persoonlijk Leiderschap

De Autumnschool bestaat uit de volgende onderdelen:

Online Module “Persoonlijk Leiderschap”

 • De online module Persoonlijk Leiderschap helpt je om zelf aan het roer te gaan staan van jouw persoonlijke ontwikkeling. Waar krijg jij energie van? Waar heb je invloed op? Hoe ga je efficiënt met je tijd en energie om? Hoe kun je verder groeien en in welke richting dan?
 • In deze online training ga je aan de hand van de 7 eigenschappen van Stephen R. Covey aan de slag met jouw persoonlijk leiderschap. Met behulp van de theorie en veel praktijkvoorbeelden denk jij per eigenschap na over de stappen die jij gaat zetten. Dit leg je vast in jouw eigen persoonlijk ontwikkelplan. 
 • In de module staan per les opdrachten en formats waarmee je zelfstandig aan de slag kunt met ieder afzonderlijke eigenschap
 • Deze opdrachten worden ook besproken tijdens de coaching-gesprekken.

Online Module “Communiceren met Impact”

 • In de online module Communiceren met Impact ga je aan de slag met communicatie: de eerste indruk, het erkennen van jouw eigen communicatiestijl en het herkennen van de communicatiestijl van anderen
 • Dit doen wij aan de hand van de gedragsstijlen van DISC en jouw persoonlijke gedragsstijlenanalyse.
 • In de coaching-gesprekken bespreken we dan de resultaten en jouw vervolgstappen.

Individuele coaching-gesprekken via Teams

 • Totaal 7 coaching-gesprekken via Teams, met in principe 1 gesprek van een uur per week.
 • In deze online gesprekken bespreken we met jou de resultaten uit de online modules en de testen. Afhankelijk van jouw wensen verdelen we de gesprekken over de verschillende onderwerpen.
 • Deze gesprekken kun jezelf inplannen via de online tool Calendly

DISC-analyse + rapport

 • Met de DISC-analyse krijg je inzicht in jouw persoonlijke gedragsstijl. Hoe beter jij jezelf kent, hoe bewuster jij je bent van het effect van jouw gedrag in contact met anderen. En hoe makkelijker je communiceert met minder energie en meer resultaat.
 • De DISC-analyse geeft je op een eenvoudige manier inzicht in de verschillende gedragsstijlen die jij laat zien. Hiervoor vul je een vragenlijst in en na enkele dagen ontvang je van ons een (digitaal) rapport met jouw gedragsstijlen analyse . Hierbij werken wij met de DISC-analyse van HRM Profielen
 • In een van de coaching-gesprekken bespreken we de analyse en eventueel een plan van aanpak met jou.

BUTTONS drijfveren-analyse + rapport

 • Drijfveren geven ons energie: ze vertellen ons wat we het liefste willen, waar we gelukkig van worden, waar we behoefte aan hebben en dus waar we energie van krijgen. Daarom is het belangrijk dat jij je drijfveren kent. Jouw drijfveren maken waarom je doet wat je doet en dat met plezier en succes. 
 • De BUTTONS test is een snelle, eenvoudige manier om achter je drijfveren te komen. Je ‘speelt’ het spel door te kiezen tussen afbeeldingen die je het meest aanspreken. Doordat je dit snel moet doen, kies je op een onbewuste manier en oefen je dus geen rationele invloed uit op je keuze en kom je echt uit bij je drijfveren. Na enkele dagen ontvang je een (digitaal) rapport met jouw drijfveren analyse. Via deze link kun je meer te weten komen over de BUTTONS drijfverenmethode.
 • Deze analyse en eventueel een plan van aanpak bespreken we met jou in een van de coaching-gesprekken.

Uiteraard zijn alle online modules in een afzonderlijke en veilige digitale leeromgeving geplaatst. Na aanmelding en betaling krijg je een toegangscode voor de verschillende modules. Hiermee zijn alle theorie, voorbeelden en downloadbare invulformats alleen voor jou toegankelijk. Ook zijn de resultaten van de beide testen alleen voor jou beschikbaar, en gaan we vertrouwelijk om met alles wat in de coaching-gesprekken met jou aan de orde komt.

Nog enkele praktische zaken:

 • De Autumnschool loopt van week 39 t/m week 51, maar je kan op ieder moment starten
 • De studiebelasting is zo’n 4 uur per week 

 

 

Voor wie

Algemene leerdoelen

De investering

De investering voor jouw deelname aan de Summerschool Persoonlijk Leiderschap is € 1249 excl. BTW eenmalig of € 185 excl. BTW per week in 7 termijnen. Dit is inclusief de coaching-gesprekken, de testen en 3 maanden onbeperkt toegang tot de online modules. 

De trainer

Sonja Jaarsma trainer & coach Wolbers & Wolbers

De trainer is Sonja Jaarsma-Lebbink. Sonja heeft ruime ervaring in training en coaching. Door haar werk als afstudeerbegeleider op HBO niveau, weet zij als geen ander waar starters op de arbeidsmarkt mee worstelen. Sonja is sterk in trainen en coachen in het moment, ze voelt goed aan waar de trainees en coachees mee worstelen en geeft ze op een veilige respectvolle manier een zetje in de goede richting.

Scroll naar boven