Timemanagement volgens Covey

The 7 habits of highly effective people

Timemanagement volgens Covey

Het boek ‘The 7 habits of highly effective people’, in het Nederlands ‘De 7 eigenschappen van effectief leiderschap’, is al in 1989 door Stephen R. Covey geschreven. En nog steeds relevant, misschien nog wel relevanter dan de afgelopen jaren! Deze 7 eigenschappen geven ons handvatten en richtlijnen in deze overvolle wereld van veranderingen en afleidingen. En hiermee ook inspiratie voor effectief werken en timemanagement.

Covey geeft aan dat je pas een effectief leven kan leiden als je werkt vanuit balans. Zit je niet lekker in je vel, dan kun je niet productief zijn. Dat ervaar je zelf wellicht ook wel. De theorie achter dit boek rust op het creëren van balans. Door goed voor jezelf en jouw relaties te zorgen en om op een effectieve manier met je werkzaamheden om te gaan.

De 7 eigenschappen:

  1. Wees proactief

  2. Begin met het einddoel voor ogen

  3. Belangrijke zaken eerst

  4. Denk win/win

  5. Eerst begrijpen, dan begrepen worden

  6. Synergie

  7. Houd de zaag scherp

De eerste 3 eigenschappen zijn nauw verbonden met jouw persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit. ‘Belangrijke zaken eerst’ vind je terug in onze timemanagement trainingen.

De eigenschappen 4 t/m 6 zijn gericht op relaties en samenwerken. En de laatste eigenschap is in mijn ogen de belangrijkste: ‘Houd de zaag scherp’ oftewel reflecteren. Als je niet regelmatig (per dag, week, maand of kwartaal) terugkijkt en vooruitkijkt, raak je je doel uit beeld. Je wilt uiteraard graag leren, tijdens een reflectiemoment kijk je wat goed ging en wat beter kan! Zo houd je de zaag scherp!

Reflectie vind je terug in zowel onze timemanagement trainingen als in de trainingen Persoonlijke Ontwikkeling en Persoonlijk Leiderschap.

Wil je meer weten over onze timemanagement trainingen, trainingen persoonlijke ontwikkeling of onze coaching?

Wij hebben een prachtig aanbod van trainingen waarin wij deze 7 eigenschappen van effectief leiderschap hebben verwerkt.

Deel op Social Media
Scroll naar boven